"És igyekezzetek a városnak jólétén,...

mert annak jóléte lesz a ti jólétetek."

/Jer. 29:7/

5650 Mezőberény Deák F. u. 5-7. / Adószám HU18393282-2-04 / Számlaszám 11733003-20122229-00000000

TÍZVÁROS Alapítvány
Süveges Szabolcs vagyok a mezőberényi TÍZVÁROS Alapítvány vezetője. Engedje meg, hogy röviden megismertessem Önnel történetünket. 


KEZDETEK

2005. augusztus 28.-án kezdődött el a kaland, amikor Mezőberénybe költöztünk. Én itt születtem, de tíz évig Zircen éltem a családommal.

Néhány héttel korábban (2005. 07. 05.)  Isten Igéje nagyon erősen megérintett, amitől nem tudtam szabadulni.


TÉRJ VISSZA!

1Mózes 31:3 „Monda pedig az Úr Jákóbnak: Térj vissza atyáid földjére, a te rokonságod közé, és veled leszek.”

A dolog akkor kezdett izgalmassá válni, amikor a feleségem is ilyen üzenetet vett.

Másfél hónap múlva már itt laktunk albérletben. Isten folyamatos gondoskodását éltük át, pedig ekkor még nem volt semmilyen fix bevételünk.


MAGVETÉS

Hamarosan két helyen is elindítottunk Istentiszteletet. Az egyik kint a romatelepen működött, a másik pedig a belvárosban, a gimnázium kollégiumában. Ahogy szaporodott a gyülekezet létszáma, elkezdtünk közös alkalmakat is tartani a Művelődési Házban.

 

AZ ALAPÍTVÁNY KÖZPONTJA


Hamarosan nagy csodákat követően megkaptunk a Deák Ferenc utcán egy 700 m2-es romos iskolaépületet. Ezt kezdtük el felújítani, és vettük szép lassan birtokba.Amíg a konferenciatermünket építettük, addig az alkalmakat áttettük a piac csarnok épületébe. Itt egész nyáron mindenki hallhatta szombatonként a hangos dicsőítést.


Békéscsabán is házi csoportos összejöveteleket kezdtünk el tartani, és az ottaniak is elkezdtek átjárni Istentiszteletre. A gyülekezet folyamatosan növekedett, és egyre több dolgot tudtunk elindítani.

Amikor ez a terem felépült, visszaköltöztünk a székhelyünkre, és azóta is itt tartjuk minden szombaton az Istentiszteletet. Nagyon sok csodát és áldást átéltünk itt a gyülekezettel.


TANYAPROGRAM

Eközben elindítottunk a frissen megtért roma emberek számára egy tanyaprogramot, ahol a munka világába igyekeztünk őket visszaterelni. Azóta ezek az emberek már a saját kis háztáji vállalkozásukat építik.


ForrásPont Adománybolt

Sikerült elindítanunk az adományboltot is, ami forrásokat jelent terveink megvalósításához. Ebben a boltban nem csak jóminőségű áruval találkoznak a vevők, hanem kapnak jó szót, támogatást, nagyon sok szeretetet és igei gondolatot is az eladóktól. Bővebben >>>


XTRM Fedett BMX Park

Ezután egy új gondolat fogalmazódott meg bennünk, hogy Isten foglalkozni akar a tinikkel is.   Egy fedett pályás BMX csarnokot álmodtunk meg a fiataloknak, ami végül is ott valósult meg, ahol nem sokkal korábban Istentiszteleteket tartottunk. A piac csarnok egyik felében 25-30 tiniből álló csapat töltötte a szabad idejét és a BMX-en túl sok más kreatív dolognak is helyt adott ez a terület. A parkot 2016. decemberéig üzemeltettük.


KINCSESHÁZ Közösségi Központ

Nem sokkal később meg tudtuk valósítani a következő álmunkat is, ez pedig egy játszóház a romatelep közepén. Itt olyan családokat várunk programokkal, zeneoktatással és tehetséggondozással,  akik egyébként ezeket nem engedhetnék meg maguknak. 
Bővebben >>>
2009Rólunk írták

NEA

 

Rólunk írták:Hétköznapok hősei 2013.


Oláh Gergő Mezőberényben (képgaléria)


Berényi Napok - Családi nap 2013


Családi nap (Hir6_képgaléria)


Megnyitott az OMEGA Extrém Park


Ártéri munkák


Zöldség segély


Tanyaprogram 2011.
egy százalékIdőjárás